Zaadselectie en vermeerdering programma van VNK

Artikelindex

Zaadselectie en vermeerdering programma van VNK

Geneeskrachtige planten, ofwel medicinale kruiden, worden geteeld vanwege de werkzame stoffen van de planten, die de algehele gezondheid kunnen verbeteren en lichamelijke klachten kunnen verlichten. 

VNK is producent van diverse medicinale kruiden. Voor verschillenden medicinale kruidenplanten hebben wij eigen zaadselectie en vermeerdering programma’s ontwikkeld zoals Valeriaan, Angelica en Pimpinella. De belangrijkste reden voor deze programma is om het gehalte van de werkzame stoffen van geneeskrachtige planten op peil te houden en ook te verhogen.

Afhankelijk van de plant duurt een cyclus voor zaadselectie en vermeerdering 2 tot 6 jaar, voordat een nieuwe selectie grootschalig gebruikt wordt. De programma’s zijn complex en intensief.  We hebben eigen agronomen en kwaliteitsanalisten in dienst die dit werk uitvoeren. Ook wordt tijdens de selectie en vermeerdering gebruik gemaakt van HPLC om de actieve componenten te analyseren. Ons opgeslagen zaad is in verschillende fracties gesorteerd. Het wordt geconditioneerd opgeslagen en jaarlijks op krachtkiemkracht gecontroleerd voordat wij de jonge plantjes opkweken. 

De zaadselectie en vermeerdering programma’s van VNK hebben geleid tot stabiel volume en een  hoge kwaliteit aan zaadgoed. Het resultaat van ons werk zorgt ervoor dat onze producten significant meer actieve stoffen bevatten dan elders in de markt, wat wij ook jaarlijks monitoren. 

Deze eigen zaadselectie en vermeerdering programma’s maken onderdeel uit van onze integrale ketenbenadering, van klant naar het land. Door de productie van high-grade producten zijn wij in staat om een duurzaam relatie met onze klanten aan te gaan.

Afbeelding1   Afbeelding2

Afbeelding3   Afbeelding4

Afbeelding5   Afbeelding6